Ескалацията на един Американски проект.

Как започва всичко?
В края на 70-те години на XX в. САЩ съвместно със Саудитска Арабия и Пакистан се занимават с вербовка на най-жестоките, неконтролируеми мюсюлмани и араби в целия свят, които изпращат в Афганистан за борба със Съветския съюз.
По този начин разполагат с цял легион обучени и добре въоръжени фанатици, които може да бъдат използвани за сваляне на правителства и дестабилизация на всяка страна от Близкия Изток, която не се харесва на САЩ. Тази армия от бойци светът познава, като муджихидините. Организацията действа от 1979 г. до края на 1989 г. , на територията на няколко държави, като Афганистан, Ирак и Босна. Имената на лидерите са Шах Масуд, Осама бин Ладен, Исмаил-хан, Абу Катада, Абдул Али Мазари, Сигбатула Моджадади, Бурханудин Рабани, Хекматиар.
След 1989 г. организацията поизбледнява от световната сцена, за да направи път на младата организация на Ал-Каида. Организацията представлява сунитска ислямистка терористична организация, ръководена от Осама бин Ладен и Айман ал Зауахири.
Организацията води началото си от няколко по-малки групировки, създадени по време на съветската операция в Афганистан през 80-те г., когато са активно подкрепяни и обучавани от ЦРУ и Саудитска Арабия.
zbigniew-brzezinski-with-osama-bin-laden
Съветника по сигурността на президента Джими Картър – Збигнев Бжежински с Осама бин Ладен в Афганистан

Ал-Каида е отговорна за множество атентати и атаки на градове в Близкия Изток и не само.

-29 декември, 1992, Аден, Йемен – 3 хотела, често посещавани от чужденци, са взривени, загиват 2 души; смята се, че това е първата операция на групировката.
-26 февруари, 1993, Ню Йорк, САЩ – първи атентат срещу Световния търговски център, загиват 6, ранените са над 1000 души.
-11 септември, 2001, Ню Йорк и Вашингтон, САЩ – над 3000 души загиват при най-мащабната операция на организацията до ден-днешен.
-28 ноември, 2002, Момбаса, Кения – взривен е израелски хотел, при което загиват 13 души, а над 80 са ранени; минути по-късно неизвестни лица изстрелват ракети земя-въздух по самолет на израелските авиолинии, като по чудо те не улучват самолета с 271 пътници на борда.
И още много други записани и незаписани атентати, по заповед на правителствата на няколко държави, сред които и САЩ, въпреки че някои от атаките, са срещу американско население. Повечето от тях са изгодни на американското правителство и има много написано по темата и достатъчно видеоматериали.

Доказателствата за 11.09.2001 г. които показват нещата такива каквито са.

https://www.youtube.com/watch?v=Pjmktbt-F_Q – На видеото ясно се виждат бомбите за контролирано събаряне на сграда, която пада без да засегне нищо наоколо.

https://www.youtube.com/watch?v=ft2uIYucsXo – Пада право надолу, без да доскосне нищо странично.
https://www.youtube.com/watch?v=_py74le1DaI – Контролирано събаряне.

cross-cut-colums-at-ground-zero-wtc-photo-2

След този атентат, активността на Ал-Каида намалява и отстъпва влиянието си на новата армия на Ислямска Държава.
„Групировката води началото си от терористични групировки, възникнали в Ирак след войната от 2003 година, най-вече „Ал-Каида в Ирак“ (АКИ), тогава водена от Абу Мусаб ал-Заркауи. Опитите и да разпали религиозен конфликт между сунити и шиити, са прекратени с отстраняването на Ал-Заркауи от американските войски. След изтеглянето им обаче иракските служби за сигурност се оказват неспособни да спрат възраждането на групировката под формата на „Ислямска държава в Ирак“
ИДИЛ прониква в Сирия, като се включва във въоръжената опозиция срещу управлението на президента Башар ал-Асад, заедно с Джабхат ан-Нусра (сирийския клон на „Ал-Каида“), но идеологически различия предизвикват война между двете групировки. През 2013 г. групировките от Сирия и Ирак се обединяват под водачеството на Ибрахим Али ал Бадри в „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ и завладяват сирийския град ар-Ракка, областен център на едноименната мухафаза.“ – Офицялно становище на Уикипедия.
В тази организация обаче, не влизат само бойци от Близкия Изток, а от над 100 страни по целия свят. Над 22 000 бойци на ИД, са чуждоземци от всички континенти.
Групировката налага контрол над окопираните територии, чрез убийства, мъчения и атаки над местното население. Извършват бичуване, разпване на кръст, обезглавяване и масови екзекуции, като не жалят дори децата.
Голяма част от невръстните дечица, влизат в редиците на Ислямска Държава, като съвременни еничари.

За презентацията е нужен JavaScript.

Целта на ИД, е да дестабилизира Европа и Близкия Изток, така че САЩ да придобият повече влияние над тези територии.

http://thefreethoughtproject.com/isis-military-commander-blackwater/ – Командир на терористите от Ислямска Държава, се обучава в САЩ.

Накрая излиза, че Ислямска Държава е проект от 1979 г., който се контролира от САЩ и група лидери от Иран, Катар и Саудитска Арабия. Плодовете на американския труд вече се прибират. Европа е слаба, Близкия Изток под контрол, а Русия е въвлечена във войната. Всичко се развива по сценарий, но дали сметките няма да излезнат криви?

Автор: Иван Иванов

Кой съм аз ли? Писател и поет, интересуващ се от всичко което ни заобикаля. Всичко онова, което можем да изпитаме в живота. Всяко чувство, всеки вик и всеки ден. Смятам живота за прекрасен, защото е труден. Никой не харесва лесните игри, защото са безинтересни. За да живеем обаче, вместо просто да съществуваме, трябва да се стремим да оставим ярка следа. Диря с която да ни запомни обществото. Защо да го правим ли? Защото не е важно как си живял, а как ще те запомнят. Паметта е нещото което трае и след смъртта. А има ли нещо по-хубаво от това, да докоснеш нечие сърце с дума или мисъл и да го превърнеш в надгробно свое слово.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s