Игра на тронове

Започна новата надпревара за прзидентското кресло. Всички партии обявиха своите кандидати и получиха номерата на бюлетините си.
Кандидатът на ГЕРБ за президент, Цецка Цачева (Мама) ще бъде с номер 17,  на БСП ген. Румен Радев ще е с номер 13. Реформаторския блок ще бъде поведен в битката от Трайчо Трайков, вписан под номер 7, Красимир Каракачанов ще ръководи обединените патриоти  с номер 19, а на Ивайло Калфин от АБВ се падна номер 15.
„Движение 21“ и НДСВ с кандидат Татяна Дончева ще се състезава под номер 12.
Бившият премиер Пламен Орешарски, разглеждан като кандидат на ДПС, ще е с номер 4.
Най-позорната предизборна двойка – Димитър Маринов (Митьо Пищова) – Радослав Петров (Радо Шишарката), които сами не знаят какво всъщност правят там, а българите се питат кой ги допусна да се кандидатират, все пак ще имат своя бюлетина за срам и позор на българското общество. Номерът, под който ще бъдат вписани двамата е 22.
Освен надпреварата обаче, започна и голямото оплюване, както и голямото подмазване, които евентуално ще осигурят на кандидатите предимство. Ако искате да се позабавлявате на политически гръб, сега е момента. Наблюдавайте изказванията и празните обещания, наблюдавайте и злобата която бълват през уста  по адрес на колегите си, наблюдавайте как ще се надпреварват за вашето доверие.
Разбира се, тенденцията се спазва. Всяка година в политиката влизат все повече хора, които са за затвора а не за „Дондуков“ 2, но българинът с охота ще гласува за тях.
За учудване на всички, Слави Трифонов не се кандидатира за президент, въпреки френската анкетата, която бе проведена и която показа, че 36% българите биха гласували за него и биха избрали Трифонов за свой президент. Линк към статия на BIT: http://www.bitelevision.com/toshko-jordanov-za-prouchvaneto-spored-koeto-slavi-trifonov-pecheli-naj-mnogo-glasove-na-izbori/

Ще има две нововъведения в изборите тази година.
1. Гласуването ще бъде задължително.
2.Опцията „Не подкрепям никой“, която впрочем е най-удачна.

Да не забравяме, че освен президентски избори, ни очаква и референдум, от който може да се възползваме.
Време е за размисъл, време е за избор. Избирайте мъдро.

Автор: Иван Иванов

Кой съм аз ли? Писател и поет, интересуващ се от всичко което ни заобикаля. Всичко онова, което можем да изпитаме в живота. Всяко чувство, всеки вик и всеки ден. Смятам живота за прекрасен, защото е труден. Никой не харесва лесните игри, защото са безинтересни. За да живеем обаче, вместо просто да съществуваме, трябва да се стремим да оставим ярка следа. Диря с която да ни запомни обществото. Защо да го правим ли? Защото не е важно как си живял, а как ще те запомнят. Паметта е нещото което трае и след смъртта. А има ли нещо по-хубаво от това, да докоснеш нечие сърце с дума или мисъл и да го превърнеш в надгробно свое слово.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s