Натовизъм

This is the excerpt for a placeholder post. Click the Edit link to modify or delete it, or start a new post.

„Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг определи като „неприемливо” нарушаването на въздушното пространство на Турция от страна на руски самолети и призова Русия да спазва въздушните граници на страните-членки на Алианса. Това става ясно от съобщение на сайта на НАТО, предава ТАСС.“
Това изказване е не само крайно, но и лицемерно от страна на господин Столтенберг. Думите на генералния секретар на НАТО ми напомнят за една стара поговорка, „За кучета и котки може, за прасета не!“
Как така, сега се призовава да се спазват граници, а когато НАТО и войските на алианса нахлуваха в различни страни от Евразия и окупираха цели държави, никой не посмя да изкаже мнение. Нека си припомним кога и как НАТО нарушаваха граници, без това да е особен проблем за тях.
Босна и Херцеговина, Ирак, Авганистан, Косово, Сирия, самолетите които прелитаха над събора в Рожен и други знайни и незнайни моменти от световната история.
Тогава никой не говореше за граници, тогава всичко беше по правилата.
Сега когато най-сетне успяха да събудят онова което спеше дълбоко, изведнъж паника обзе алианса. Русия е суверенна държава и като такава е длъжна да опазва границите си. Нарушаването на въздушните граници на Турция, е нещо което е било необходимо, защото в Сирия все още има руска база. Тук е момента да поставим въпроса: Дали НАТО ще опази границите на държавите в които има бази, в това число и България, защото не отдавна, plovdivtimes.com пусна клип с изказване на господин Джордж Фридман, който категорично потвърди, че САЩ не може да бъде навсякъде, а Европа и Щатите нямат договорни отношения! Което само по себе си означава, че никоя страна от стария континент не може да разчита на помощта на САЩ. Русия пази своето, Русия взима страната на своя народ. Време е и ние да го направим.

Автор: Иван Иванов

Кой съм аз ли? Писател и поет, интересуващ се от всичко което ни заобикаля. Всичко онова, което можем да изпитаме в живота. Всяко чувство, всеки вик и всеки ден. Смятам живота за прекрасен, защото е труден. Никой не харесва лесните игри, защото са безинтересни. За да живеем обаче, вместо просто да съществуваме, трябва да се стремим да оставим ярка следа. Диря с която да ни запомни обществото. Защо да го правим ли? Защото не е важно как си живял, а как ще те запомнят. Паметта е нещото което трае и след смъртта. А има ли нещо по-хубаво от това, да докоснеш нечие сърце с дума или мисъл и да го превърнеш в надгробно свое слово.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s