„Русия може да изгуби много, ако съсипе „приятелството си“ с Турция. Анкара няма да остане търпелива пред нарушенията на турското въздушно пространство от руски самолети.“
„Всяка атака срещу Турция означава атака срещу НАТО.“
Думите на Реджеп Ердоган, звучат заплашително, но да плашиш Русия с НАТО, е като да плашиш куче с кокал!
Русия няма да изгуби нищо ако изгуби „приятелството“ си с Турция, но е много вероятно турската държава да претърпи загуби. В случай, че проектът Южен поток не се състои като проект, Анкара вероятно ще претърпи загуби от няколко милиарда годишно. Това би дестабилизирало икономиката на страната. От своя страна, Путин има алтернативи, как точно да доставя газ на Западна Европа.
Що се отнася до търпението на Анкара относно нарушаването на въздушното и пространство, то тя както и цяла Турция, трябва да знаят, че Русия търпя достатъчно окупация от страна на САЩ.
„Всяка атака срещу Турция означава атака срещу НАТО.“ Вероятно тези думи на Ердоган са верни, те важат за всяка страна членка на алианса, но атака срещу турската държава от руска страна не е имало.
Северноатлантическия съвет на НАТО, опитва да прокара стара политика, като обяви Русия и руския народ за агресор, така че всяка страна членка на съюза да се противопостави на действията на Путин.
Русия не е агресор, нито напада Турция, за сега!
НАТО не бива да пречи на Русия, а би следвало да се включи в борбата й с терористичната групировка на Ислямска държава. Това съвсем естествено, няма как да стане, защото Ислямска държава е продукт на НАТО, който цели дестабилизация на Европейските държави и в частност Германия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s