Няма такава държава

Ние българите, можем да се гордем с народа си. От векове българинът е научен да оцелява в трудни моменти. Победихме великата Византия и забихме знамето си в тази земя, построихме градове и села, снабдихме ги с вода и обществени бани много преди сегашните европейци да знаят що е сапун. Нашите пътуващи търговци доставяли и изкупували стоките на крепостните селяни още през XII-XIII век, като по този начин ги научили що е свобода, та сега да могат европейците да ни преподават на нас същия урок. Големите национални катастрофи, като византийското и турското робство, са дали на народа сила и вяра в по-добри бъдни дни. Общо 700 години сме управлявани от чужди завоеватели, но сме успели да се съхраним като нация и да пребъдем. Умът ми не побира, как след тези 700 години сме оцелели, но 25 години некадърно управление може да бъде крахът на България.

Допуснахме етническа партия в Парламента, партия обслужваща чужди интереси, нещо което е противоконституционно. Всеки българин знае това, но не казва или прави нищо по този въпрос. Тази партия цели да унищожи един здрав съюз между две православни и славянски държави, България и Русия. Изказванията на лидери от етническата партия, предизвикват смут и недоволство от страна на руския народ и с право. От къде на къде, един небългарин ще провежда дебати на тема български национални интереси. Всички институции в държавата в момента обслужват чужди интереси, които не са изгодни за България. Редица проекти бяха отхвърлени, защото са изгодни на българския народ и биха го изправили на крака след 25 години на лъжи и масов геноцид. Допускаме цигани да се изказват по телевизията, как щели да избият българите, да изнасилят жените и децата ни и да ни вземат държавата, изказвания по БНТ, БТВ и други национални медии. Строим джамии, но не и църкви, строим магистрали със съмнително качество, но не и пътища. Голяма част от селата в държавата, са недостъпни, защото нямат никакво асфалтово покритие, други пък имат такова, но то не е ремонтирано от поне 30 години и имат наглостта да ни таксуат 100 лева за винетна такса, без да ни дават нищо в замяна. Заплащането е ниско, болниците ни са развалини в които вместо да те лекуват, ти подписват смърътния акт. Образованието в страната е под всякаква критика, заплащането на учителите е мизерно, на фона на заплатите на некомпетентни управляващи, които дори не знаят български език. Що за пошла шега е това?

Автор: Иван Иванов

Кой съм аз ли? Писател и поет, интересуващ се от всичко което ни заобикаля. Всичко онова, което можем да изпитаме в живота. Всяко чувство, всеки вик и всеки ден. Смятам живота за прекрасен, защото е труден. Никой не харесва лесните игри, защото са безинтересни. За да живеем обаче, вместо просто да съществуваме, трябва да се стремим да оставим ярка следа. Диря с която да ни запомни обществото. Защо да го правим ли? Защото не е важно как си живял, а как ще те запомнят. Паметта е нещото което трае и след смъртта. А има ли нещо по-хубаво от това, да докоснеш нечие сърце с дума или мисъл и да го превърнеш в надгробно свое слово.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s